Chinaunix首页 | 论坛 | 博客
  • 博客访问: 51079
  • 博文数量: 63
  • 博客积分: 0
  • 博客等级: 民兵
  • 技术积分: 640
  • 用 户 组: 普通用户
  • 注册时间: 2015-03-09 16:26
文章分类
文章存档

2015年(63)

我的朋友

分类: 其他平台

2015-03-09 16:47:48

 Våren är runt hörnet och det är dags för terränglöpning. Visste du att köra på ojämn, stenig, rotfyllda ojämn terräng kan bränna mer kalorier än att köra på en plan yta? Att inte tala om samordningen måste du hoppa nämnda rötter och undvika dessa stenar. Det är lerigt här. Efter några dagar av på och av regn, det enda vi har gott om är lera. Min hund lämnar leriga tassavtryck vart han än går och jag befinner mig hoppa runt pölar. 

Medan du bränner mer kalorier, förbättra din balans och smidighet, du arbetar också dina ben och vrister mer än du skulle på en plan väg. Därför är det viktigt att börja långsamt. Det är en bra idé att börja på en relativt platt bana i stället för ett berg och börja långsamt. Prova att göra en 15 minuters trail run sedan se hur du känner nästa dag. När du känner dig bekväm, öka din körtid långsamt. 
Ja, det kommer att finnas hinder på spåret. Det betyder inte att du behöver för att hålla ögonen på vägen. Stirrade ner på stigen lämnar du inte kan se andra saker som kommer din väg, bland trädgrenar. Så även om det kan vara frestande att titta på marken, är det viktigt att hålla ögonen upp för att hålla dem från att bli petade ut. Om du passerar hala, super brant eller knepig terräng, sakta ner och gå. Bara för att du är trail "kör" betyder inte att promenader är inte tillåtet. Faktum är att även erfarna trail runners sakta ner till en promenad då och då. 
Det är bra etikett (och säkrare) att stanna till höger och meddela dig själv innan de passerar, speciellt när man kör med hundar eller hästar (om du ser en häst, steg åt sidan och fråga om det är okej att gå, tro mig, du behöver inte vill sparkas av en häst). 
Men den viktigaste tips när det gäller terränglöpning att bära rätt skor. Dina vanliga skor bara inte klippa det. Du behöver mer fotskydd och olika yttersidorna. Dessa stora, släpade yttersidorna på trail löparskor är att hålla dig från att glida eller skadar fötterna på stenar, de också förbättra dragkraft. 
Trail skor är tyngre, med en tjockare sula som kan bidra till att upprätthålla integriteten av skon, även i de tuffaste förhållanden. 
Trail löparskor känner ofta lägre till marken; detta beror på att ett tätare mellansula. Detta är viktigt eftersom det ger mer stabilitet, vilket gör dig mindre benägna att vrida din fotled. Klackarna kommer att erbjuda mer dragning i en dammig eller "lös" trail och kan hindra dig från att sladda ner bergen eller från att falla samtidigt som du vrider. Den viktigaste skillnaden mellan trail skor och landsvägsskor är rock plattorna. Dessa är ganska mycket precis som de låter, de slutar stenar och rötter och annat från att driva igenom sulan på skon i foten. Bra trail skor inte bara erbjuda enda skydd, tå stötfångare kan hålla dig från stubbing eller bryta tårna. 
Om du kör på hardcore terräng med massor av stenar eller om fötterna bara ont efter ett spår springa, kanske du vill överväga att gå med en mer skyddssko. Den  XA Pro 3D har en tjock stenplatta, stortå vakt och en bredare plattform. 
Den  Speedcross är lättare för snabbare terränglöpning och / eller genom leriga förhållanden. Bredare klackar släppa lera lättare att hålla dina skor (något) rent.
阅读(122) | 评论(0) | 转发(0) |
给主人留下些什么吧!~~